Kreta attraktioner

attractions-crete

Aquaworld Akvarium

Aquaworld blev grundlagt i 1995. Det er hjemsted for både lokale og fremmede marine og reptilliv, inklusiv den grønne skilpadde (Chelonia mydas), den uægte skilpadde (Careta caretta) og smagradfirben (Lacerta tilineata). Et besøg hos Aquaworld er underholdende og lærerigt. Hvis du besøger på det rette tidspunkt kan du lave ting med dyrene og nogen besøgende får endda en chance for at fodre dyrene. Aquaworld holder sig selv oppe på at huse dyr som allerede har været fangede eller er syge, uønskede eller uplejede dyr.

Adresse: Filikis Etirias 7, Limani Hersonissos, Kreta, Grækenland Telefonnummer:+30 28970 29125 Åbningstider: 1. april til 31. oktober, hver dag 10:00-18:00 (sidste entré 17:15) Entrépriser: voksne 6€, børn 4€

Sasteria offentlige observatorium, planetarium og kunst-workshop

Et i sandhed unikt og magisk koncept; Sasteria byder på en blanding af oplevelser inklusiv kunst-workshops, observatorium og planetarium, organiserede gåture og ophold om nødvendigt. Styret af to ekstremt gæstfri værter er Sasteria blevet en populær destination for besøgende på Kreta. Det er vigtigt at booke før man besøger Kreta.

Adresse: Agios-Stefanos, 72055, Kreta, Grækenland Telefonnummer: (mobil) +306945143787; (hjem) +30 2843052053 Åbningstider: Sasteria er åbent hver dag, men, booking er påkrævet Entrépriser: priser varierer afhængig af kombinationen af aktiviteterne du vil deltage i. Priserne begynder ved 11€

Finikia heste ridetur

Dette er en skøn dags eller aftentur mens du er på Kreta. Inkluderet i hesteturen følger ekspertinstruktion og træning i hvordan man rider på hest, rid på hest i bjergene på en guidet tour der udforsker nogle af de lokale landsbyer. Pakker kan inkludere frokost eller aftensmad og transport til og fra dit opholdssted. Under vintermånederne er et udvalg af unikke ture tilgængelige, nogen inkluderer overnatning i forskellige landsbyger. Et sjovt og unikt eventyr venter dig hos Finikia staldene. Der er forskellige niveauer af ture fra begyndere, mellem og avanceret.

Adresse: 1st Equestrian Center Finikia, Heraklion, Kreta Telefonnummer: +30 2810317497 eller e-mail info@hersonissos-horseriding.com Åbningstider: Ekskursioner og heste rideture er tilgængelige året rundt. Henvend dig omkring de forskellige ekskursionsmuligheder når du booker dit pas. Nogen afholdes om dagen, andre om aftenen og nogen pakker er natten over. Pris: priser afhænger af pakken du vælger.

Balos Lagunen

Idyllisk, roligt, perfekt er alle ord der kunne bruges til at beskrive Balos Lagunen. Med dens hvide, bløde sand og lavvandede, krystalklare vande er Balos passende til alle aldre. Balos findes nordvest på Kreta tæt på Kissamos i Chania præfekturet. Du kan komme til Balos Lagunen enten via båd fra Kissamos eller via bil. Det er vigtigt at bemærke at størstedelen af vejen til Balos er grusvej hvilket gør kørsel ret udfordrende til tider. Når du når til Balos vil du se at det ret afgjort er en af de smukkeste strande på Kreta.

Adresse: Nord-vest i Chania regionen, nær Gramvousa ø Åbningstider: Kissamos Både sejler dagligt fra Kissamos Pris: Hvis man kører 1€ for tilkørsel, med Gramvousa Balos Cruises kan du købe billetter til både fra Kissamos for 22€ for voksne.

Elafonissi (Elafonissos) Strand

Absolut spektakulær! På vestkysten af Kreta, omkring 76 km fra Chania. Elafonissi har knæhøje krystalklare vande som rækker så langt som øjet kan se. Når du drømmer om paradis er Elafonissi strand det du forestiller dig! Liggestole og parasoller er tilstede og gode til at undslippe den varme middagssol, men der er ikke noget mere afslappende end at ligge på det bløde hvide sand i midten af det stille varme hav. Adgang via båd, bus, eller bil. Mange services tilbyder guidede tours til Elafonissa. Der er kiosker der serverer mad og drikke på stranden.

Adresse: Elafonissi, Innachori, 73012, Kreta Grækenland Pris: Adgang til stranden er gratis men det koster dog at bruge liggestole og parasoller.

Det hellige kloster af Arkadi

Det hellige kloster af Arkadi har en lang og omtumlet historie bag sig. Dette kloster blev et symbol for modstand og frihed for Kreta; efter konflikt opstod under det osmanniske styre valgte kretenserne der søgte tilflugt i klosteret at ofre sig selv ved at sprænge tønder med krudt op i stedet for at give op. Dette hellige sted er blevet et samlingspunkt for mange pilgrimme og også turister. Ikke blot er historien om klosteret fantastisk men også dets arkitektur, som går tilbage til renæssancen. En tur til det hellige kloster af Arkadi byder, blandt andet, sine besøgende på både visuel skønhed og en ydmygende oplevelse gennem sin lange og begivenhedsrige historie.

Adresse: North-western foothills of Mount Psiloritis Rethymnon, Kreta, Grækenland Kontakt: +30 28310 83135; arkadi@tenet.gr Åbningstider: Åbent året rundt, primære timer er April-Maj 9:00-19:00; Juni-Sept 9:00-20:00; Oktober 9:00-19:00; November 9:00- 17:00; Dec-Marts 9:00-16:00 Pris: cirka 2.50€

Samaria slugten og nationalpark

Samaria nationalpark blev grundlagt i 1962 og er stedet hvor man finder Samaria slugten. Lokal og unik flora og fauna, som du vil se under dit besøg ved slugten, er beskyttet af international lov. Nær halvvejsstedet på turen ligger Samaria landsby hvor du kan se arkitekturen af de gamle huse som blev forladt da Samaria blev dømt en nationalpark. Turen kan tage mellem 3-8 timer. Tag en drikkedunk med som du kan fylde op ved de friske kilder, mad, en hat og solcreme med på denne tur. Det bedste tidspunkt at besøge slugten på er tidligt om morgenen før varmen sætter ind og før massen af turistbusser som besøger slugten på daglig basis.

Adresse: Placeret i Samaria National Park, White Mountains vest for Kreta Åbningstider: Maj-oktober, åbningstider varier normalt åbent fra 7:00-15:00, alle skal forlade parken før solnedgang Pris: 5€ per person, med koncessioner tilgængelig

Spinalonga, Elounda

Siden 70erne er Spinalonga blevet en del af et beskyttet arkeologisk område. Spinalonga har en lang, kompleks og til tider fortsættende historie. Erobret gennem historien af venetianerne og derefter af osmanniske tyrkere er øen Spinalonga hjemsted for mange historiske og arkitekturiske levn og strukturer inklusiv en venetiansk borg. En af de mest velkendte aspekter ved Spinalonga er dens historie om at være en ø hvor folk med spedalskhed blev banlyst. Dette ophørte i 1957. Spinalonga er blevet en ekstremt populær turistattraktion både for dens interessante historiske levn, dens arkitektur og det smukke udsigter der omringer øen.

Adresse: Spinalonga befinder sig i Lasithi præfekturet, tæt på Elounda Åbningstider: Under sommermånederne, besøg via båd fra Elounda, Plaka eller Agios Nikolaos Pris: 3€ når man når øen. Transportomkostninger varierer efter havn.

Agia Sofia grotten

Agia Sofia grotten befinder sig i vest Kreta. Efter at have klatret omkring hundrede trin op til grottens indgang vil du snart se at det ikke blot er en grotte, det er også hjemsted for en smuk og meget interessant kirke. Ved indgangen til grotten kan du tænde nogle stearinlys for en lille donation. Historiske levn der strækker sig tilbage til den yngre stenalder er blevet fundet i denne grotte. Inden i grotten kan du se de fantastiske naturlige formationer af stalagmitter og du vil også kunne se de religiøse aspekter af kirken på grottens vægge. Det er en god attraktion at besøge på vejen til Elafonissi. Der er en lille kiosk der serverer mad, drikke og kaffe på stedet.

Adresse: Topolia, Chrissoskalitissa, 73010, Kreta, Grækenland Åbningstider: Ingen restriktioner Pris: Gratis

Lychnostatis Open Air Museum

Lychnostatis er et museum designet til at promovere en forståelse for den kretensiske kultur og livsstil. Dette museum har en række sjældne udstillinger, bygninger og historiske artefakter som kombineret giver de besøgende en afrundet ide om hvad den kretensiske kultur handler om. Udstillinger på museet inkluderer en smuk have fyldt med kretensiske urter, frugttræer og lokal flora, et keramikværksted og en vinpresse for at nævne nogle stykker. Der er også en smuk open air cafe på museet.

Adresse: Heronissos, Kreta Kontakt: +30 28970 23660 Åbningstider: (lukket lørdage) 9:00-14:00 Pris: Voksne 5€, Studerende 3€, Børn (under 12 år) 2€