Restauranter og natklubber på Kreta

restaurants-crete

Mad og at spisning er en vigtig del af kretensisk kultur og livsstil. Spisning handler ikke kun om maden det er også de sociale aspekt ved at spise blandt venner og familie. Ligesom i det meste af Grækenland er spisetiderne i stor grad struktureret om at undslippe de varmeste tidspunkter på dagen. Frokost sker omkring 14:00 efterfulgt af en siesta. Aftensmad sker ikke før 21:00 og fortsætter ud på natten. Traditionelt på Kreta bestilles et udvalg af retter som deles ved bordet. Måltider begynder sent og er en længerevarende affære der involverer megen samtale og ofte en lille smule vin.

Over årene har den kretensiske diet modtaget meget opmærksomhed for dens sundhedsfordele. Kombinationen af olivenolie, frisk frugt og grøntsager, gryn, bælgfrugter og andre friske råvarer har vist sig at være en velbalanceret diet med positive effekt på sundhed. Lokale friske råvarer er nøglen til traditionel kretensisk spise. Kretensiske retter er ikke fornemme; de er friske, smagsfulde og gavmilde af størrelse.

For de af jer som har rejst til andre områder i Grækenland vil I bemærke mange ligheder i retterne. Men, da kretenserne er stolte af deres unikke kultur og livsstil, så er maden ingen undtagelse. For eksempel, på mange kroer på Kreta er den overfamøse græske salat erstattet af kretensisk salat, hvilken ikke bruger feta men derimod lokale oste produceret på Kreta.

Åbningstider for restauranter og kroer på Kreta varierer året rundt. De fleste restauranter er åbne til frokost og aftensmad i sommermånederne og er generelt åbne langt ud på natten.

Restauranterne på Kreta er mange og varierede. Her er et udvalg af nogen af de bedste:

Ferryman kroen

The Ferryman er konsekvent en populær restaurant. Med udsigt over bugten i Elounda serveres solide traditionelle kretensiske retter med særligt fantastiske fiskeretter. Personalet er venligt og hjælpsomt og det er ikke en overraskelse at man skal booke forud for at garantere sig et bord. Det er en af de restauranter man vil besøge mere end én gang.

Adresse: Akti, Elounda, Kreta 72053 Telefonnummer: +30 28410 41230

Olondi

Olondi er en god restaurant samlet set. Maden er skønt, frisk, smukt præsenteret og til meget rimelige priser. Udvalget af vin er god, hvilket ikke altid er tilfældet i Grækenland. Personalet hos Olondi er meget venlige og meget gæstfri. Men, det bedste ved Olondi er dets miljø. Denne restaurant er placeret ved den rolige havnefront i Elounda bugten; det er et perfekt sted at få en afslappet frokost eller aftensmad. Restauranten og dens omgivelser transformerer sig virkelig til et romantisk sted om aftenen, virkelig magisk at sidde på Olondi og se solen gå ned over bugten.

Adresse: Harbour Front, Elounda, Kreta Kontakt: +30 2841041040

The Balcony

The Balcony serverer et udvalg af retter fra Grækenland, Middelhavet og mexicansk inspirerede køkken. The Balcony serverer traditionel kretensisk mad og nogen kreative og unikke fortolkninger af nogen traditionelle græske retter. Maden der serveres på The Balcony er unik og kreative i både præsentation og smag, miljøet er hyggelig og chic. Priserne er lidt højere end gennemsnitligt for kroer på Kreta, men det er det værd.

Adresse: 19 Fountalidou St, Sitia, Kreta Kontakt: +30 06973002281

The Olive Tree Restaurant

Et af de mest maleriske steder på hele Kreta. Bogstaveligt talt liggende på stranden. Denne fuldt ud open air restaurant har mad til at matche sin førsteklassesudsigt. Der er ikke noget mere ideelt eller romantisk end at side på ‘the Olive Tree’ restauranten og spise lækker kretensisk mad lavet af friske lokale råvarer mens man får et glas vin eller to. ‘The Olive Tree’ restauranten har nogle gode vine på deres menu, og til rimelige priser. En juvel der er godt skjult; ikke synlig fra gaden, placeret direkte på Platanias stranden bag Hotel Rania. Den bedste solnedgang kan ses fra denne restaurant.

Adresse: Platanias placeret bag Rania hotellet, Kreta Kontakt: +39 28219 68849

Kritamon

Kritamon er en juvel der endnu ikke er opdaget. Denne undervurderede restaurant er placeret for enden af en hyggelig brostensgade, bag pladsen i den charmerende by Archanes. Miljøet ved Kritamon er malerisk, i et sandstenhus med både udendørs og indendørspladser tilgængelige. Maden kan kun beskrives som skøn, frisk og visuelt appetitvækkende. Konsekvent god mad og god service. Du vil bestemt få lyst til at vende tilbage til Kritamon. Portioner er gavmilde og priserne meget rimelige. Kok Dimitris er stolt af at bruge de mest friske, økologiske, lokale råvarer i kombinationer der frembringer den perfekte smag i hver ret.

Adresse: Main Square, Archanes, Heraklion Kontakt: +30 2810 753092

Natteliv

Kreta er blevet omtalt som en af Grækenlands “Festøer” og dets natteliv er blevet beskrevet som levende og mangfoldigt. Beskrivelsen kan komme som en overraskelse for mange der har besøgt øen Kreta da de som kommer til Kreta i søgen efter fred, ro og afslappelse har fundet det. Denne kontrast er i stor grad fordi Kreta byder på begge dele, det byder på en overflod af barer, klubber, musiksteder, restauranter og strandfester, men byder også sine besøgende på muligheden for at slappe af og slå sig løs uden fornemmelsen af at have en uønsket fest liggende om hvert hjørne (som nogen af de andre græske øer).

Den følgende opsummering af nattelivet på Kreta fanger forhåbentligt hvad du søger, men de bedste anbefalinger er dem du kan få fra de lokale. Når du er på Kreta så spørg restaurant eller hotelpersonalet hvor de aktive steder er til den slags nat du søger, så vil de bestemt pege den rette retning.

Hersonissos and Malia

Folk tager til Kreta af mange forskellige grunde; nogen er der for at udforske, andre er der for sightseeing, mens mange bare er der for at feste. Hvis du tager til Kreta fordi du søger en alvorlig fest så bør du tage til Kretas østkyst til resortbyerne Hersonissos og Malia. Disse to områder er kendte for deres mange klubber og barer og alvorlige festscene. Disse områder er designet til at huse de tusindvis af festende som besøger Kreta hele tiden. Grundet nogle problemer skabt af fremmede festende over årende har der været en slags nedslag på upassende opførsel. Populære klubber i Malia inkluderer ‘Candy Club’ og ‘Factory’. Hvis larmen og kaosset i disse byer ikke passer dig så frygt ikke, Kreta har noget for alle. Alle de store byer og landsbyer i Kreta byder på udvalg af natklubber, barer, musiksteder, underholdningssteder, restauranter og cafeer for enhver smag.

De følgende områder har et bredt udvalg af natteliv til dig:

Chania Town/ the Old Harbour

Chania byder på et væld af cafeer, barer, klubber og restauranter. En meget populær aftenaktivitet på Kreta er også at tage til open air biografer. Der er to open air biografer i Chania som er:
Attikon Open Air Cinema – Adresse: El Venizelou 118, Chania Kontakt: +30 2821040208
Kypos Open Air Cinema – Adresse: Dimokratias, Kipos, Chania Kontakt: +30 2821041429

Platanias og Agia Marina strandbarer

Både Platanias og Agia Marina er kendte for deres strandbarer og strandfester. To af de mest populære strandbarer på Kreta er ‘Illios and Amos’ og ‘Destijl Beach Club’, både placeret på Agia Marina. Disse steder er ekstremt populære, særligt blandt lokale. Begge steder byder på en blanding af græsk og fremmed musik og har en god sommerstemning. Disse barer er den perfekte blanding af sol, havet, drinks, dans og sjov.