Shopping på Kreta

shopping-crete

Hvad end du søger så vil du finde det på Kreta. Shopping på Kreta er altomfattende og meget varieret. Om du tager til Heraklion efter designertøjbutikker, eller Chania for at købe souvenirs eller traditionelt kretensisk kunst, så vil du bestemt finde noget du vil tage med hjem som et minde om dit eventyr på Kreta. Her er en liste af nogen af de mere unikke shoppingoplevelser som Kreta kan byde på:

Chania by

Chania er stedet for traditionelle græske håndlavede ting. Den maleriske by har altid været kendt for dens håndlavede lædervarer af høj kvalitet til rimelige priser. Udover det er Chania et godt sted til souvenir shopping eller at købe nogen af de lokale råvarer, så som, vin, krydderier, honning og olivenolie. Hvis du søger unikke guld og sølvsmykker så er der mange valg i Chania, i alle prisklasser. Der er også mange tøj og skobutikker i Chania.

Leather Alley, Chania

Lædervarer er blevet så populære at Chania by endda har en hel gade dedikeret til dens håndlavede lædervarer, “Leather Alley”. Som navnet hentyder er hele denne gade dedikeret til butikker der sælger håndlavede lædervarer. Hvis du vælger de rigtige butikker kan du købe nogle lædervarer af høj kvalitet til en virkelig god pris. Leather Alley befinder sig i midten af Chania by og sælger alle slags håndlavede lædervarer inklusiv, punge, tasker, bælter, sko, sandaler. Leather Alley sælger nogle kretensiske støvler i fantastisk kvalitet. Mange af støvlemagerne på denne gade vil fremstille tilpassede sko og støvler ved anmodning.

Adresse: Skridloff Street, Chania Town.

Chania overdækket fødevaremarked

Placeret i Chania by i en smuk bygning formet som et kors er der et stort overdækket marked der sælger alt fra friske fisk og skaldyr og kød til lokale olivenolier og krydderier. Den energiske og karismatiske atmosfære på fødevaremarkedet er smittende og til tider som et sceneshow. Der er også et par restauranter og boder hvor du kan spise skønne retter lavet af de mest friske lokale råvarer.

Adresse: Tzanakaki Street, Chania, Kreta Kontakt: +30 2821 092000 Åbningstider: Man-lør 8:00-13:30, tirs, tors og fre 17:00-20:00

Talos Plaza

For de af jer som søger shopping under et tag, kan I tage til Talos Plaza i Heraklion. Dette er det største shoppingcenter på hele Kreta. Talos byder på alle mulige slags shoppingmuligheder fra skønhedsbutikker, tøjbutikker, til babybutikker. I Taloskomplekset er der også et udvalg af restauranter og en biograf.

Adresse: Sofoki Vebizelou Minoos & Pelasgon, Heraklion, Kreta Kontakt: +302810255555 Åbningstider: Man-lør 9:00-21:00

Lychnostatis Open-air museum / Idolio butik

En af attraktionerne på Kreta er Lychnostatis open air museet i Hernosnissos. Dette museum byder på unikke og smukke udstillinger af Kretas historie, kultur og livsstil. ‘Idolio’ er butikken der er forbundet til museet og sælger og udstiller en række moderne og antikke kunststykker fra hele Europa. Idolio sælger smykker, skulpturer, malerier og mange flere slags kunst. Det er i sandhed en inspirerende butik med mange smukke ting at se og eller købe. Tingene i ‘Idolio’ føles som en udvidelse af museet.

Adresse: Heronissos, Kreta Kontakt: +30 28970 23660 Åbningstider: (lukket lørdage) 9:00-14:00 Pris: Voksne 5€, Studerende 3€, Børn (under 12 år) 2€